Additieven voor behoud brandstof

Hoe lang is de brandstof op mijn boot eigenlijk houdbaar? Helaas is dat lastig te voorspellen omdat dit onder andere afhankelijk is van (de hoeveelheid) aanwezig vocht, waardoor er bijvoorbeeld vervelende bacteriegroei of roest in de tank kan ontstaan. Door het toevoegen van additieven verlengt u in ieder geval de houdbaarheid en levensduur van uw brandstof. Tevens voorkomt het bacteriegroei en daarmee beschermt u belangrijke onderdelen in uw brandstofsysteem.

Diesel conditioner

Bardahl BDC is een diesel conditioner die de diesel echt schoonhoudt en zorgt dat vocht wegblijft. Als het vocht percentage minimaal blijft, krijgen bacteriën in de diesel geen kans zich te vormen. Met BDC bent u beschermd tegen veroudering van diesel en een verhoogde kans op vocht. 

 Anti-bacterie

Bardahl Diesel Anti Bacterie is een krachtige biocide die beginnende bacteriën en schimmels uit de diesel verwijdert. Bacteriën en schimmels verstoppen de brandstoffilters met uitval als gevolg. Biedt tevens langdurige corrosiebescherming voor tank en leidingen. 

Benzine stabilisator

Indien benzine lang in een brandstoftank blijft zitten, veroudert de brandstof. Om ervoor te zorgen dat de vluchtige bestanddelen in de brandstof niet verdwijnen is het raadzaam Bardahl Fuel Stabilizer/ benzine stabilisator toe te voegen. De brandstofkwaliteit is gewaarborgd tot 24 maanden.

Water verwijderaar

Bardahl waterremover neemt het water uit de brandstoftank. Door het water uit de brandstoftank, het filter en de leidingen te halen voorkomt het corrosievorming en vermindert het “pingelen”. Daarnaast verbetert Fuel Water Remover de prestaties en het brandstofverbruik van de motor.

Antibacterie biocide

Grotamar 71 heeft zich in de watersport bewezen als een zeer effectief middel tegen reeds aanwezige (beginnende) bacteriegroei in uw dieselsysteem. Bacteriën en schimmels verstoppen de brandstoffilters met uitval als gevolg.